понеділок, 12 січня 2009 18:49

Росія почала довгострокові постачання електроенергії білорусам

Російська компанія "Інтер РАО ЄЕС" почала довгострокові постачання електроенергії до Білорусі. Про це йдеться в офіційному прес-релізі, опублікованому на сайті "Інтер РАО ЄЕС".

Згідно укладеним з білоруською компанією "Біленерго" контрактам на п"ять років, щорічно російська сторона направлятиме Білорусі до п"яти мільярдів кіловат електроенергії. При цьому гарантовано експортуватимуться три мільярди кіловат. Вартість постачань не повідомляється.

Нагадаємо, імпорт російської електроенергії Білорусь відновила в березні 2008 року. До цього з початку року постачання електроенергії були припинені, поки сторони домовлялися про їхню ціну. У 2007 році об"єм електроенергії, що імпортується з Росії до Білорусі, складав 3,6 мільярда кіловат.

Потужність електростанцій, контрольованих "Інтер РАО ЄЕС", досягає близько восьми тисяч мегават. Компанія є провідним постачальником російській електроенергії, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Росія почала довгострокові постачання електроенергії білорусам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі