субота, 13 жовтня 2007 16:57

Росія підвищить експортні мита на зерно

Росія підвищує експортні мита на зерно, повідомляє віце-прем"єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін.

За його словами, таким чином буде скоректовано бажання виробників продавати зерно за кордон за вищими цінами. Кудрін відзначив, що в країні зерна достатньо, оскільки урожай нинішнього року перевищив торішній. Мита підвищать на пшеницю і ячмінь, оскільки, як відзначив Кудріна, зерно впливає на всі види продовольства.

Глава Мінсельхоза РФ Олексій Гордєєв, у свою чергу, запропонував створити в країні деожкорпорацію по експорту зерна.

Уряд має намір понизити імпортні мита на деякі види продуктів харчування, зростання цін на які також спостерігається. За словами віце-прем"єра, підвищення цін на сільськогосподарську продукцію в Росії пов"язане з подорожчання продовольства в Європі.

За словами глави Мінекономрозвитку Ельвіри Набіулліної, імпортні мита планується понизити на молоко і молочні продукти.

Також, підкреслив Кудрін, щоб добитися стабілізації цін на продукти уряд підсилить заходи антимонопольної політики, зокрема, посилить санкції за змову між збутовими і посередницькими компаніями.

9 жовтня депутати Держдуми звернулися до прем"єр-міністра Віктора Зубкову з пропозицією розробити заходи по забороні зростання цін на продовольчому ринку. За словами парламентаріїв, через зростання цін в деяких регіонах Росії виникла соціальна напруженість.

Перевірити деякі товарні ринки було доручено Федеральній антимонопольній службі, яка виявила порушення в дев"яти регіонах. Раніше голова ФАС Ігор Артем"єв заявив, що підготовлені пропозиції по зниженню з 15 до 5 відсотків митних зборів на деякі продукти харчування, які поставляються до Росії з-за кордону, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Росія підвищить експортні мита на зерно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі