вівторок, 05 серпня 2008 12:30

Росія підрахувала доходи від експорту озброєнь

За підсумками 2008 року Росія отримає від експорту озброєнь більше 8,5 мільярдів доларів, заявив глава Федеральної служби по військово-технічній співпраці (ФСВТС) Михайло Дмітрієв. Про це повідомляє РІА Новости. За словами Дмітрієва, минулого року експорт склав 7,5 мільярда доларів. Відзначимо, що загальний портфель замовлень на постачання військової техніки, включаючи і вітчизняні замовлення, складає 33 мільярди доларів.

На початку липня 2008 року стало відомо про те, що ФГУП "Рособоронекспорт" поставить іноземним замовникам озброєння і військову техніку на суму більше шести мільярдів доларів. За словами директора держкомпанії Ігоря Севастьянова, це завдання було поставлене президентом Росії Дмитром Медведєвим.

На думку глави ФСВТС Дмітрієва, в майбутньому продовжуватиметься зростання експорту і Росія поступово займе місце Радянського Союзу на світовому ринку озброєнь. "Ми виходимо на нові критерії оцінки своєї діяльності" - додав глава ФСВТС. Проте російська військова промисловість не справляється з поточним рівнем замовлень через брак потужностей і фахівців.

Брак виробничих потужностей призвів до того, що експортні замовники вимушені стояти в черзі до російських оборонних підприємств за новою військовою технікою і озброєннями, повідомляє "Інтерфакс". За даними глави ФСВТС, "в цій черзі 10-15 зарубіжних партнерів", таких як Китай, Індія, країни близькосхідного регіону, Алжир, Марокко і Венесуела.

З часом ФСВТС розраховує виправити положення, що склалося, - більшість виробничих потужностей були довгий час згорнуті і їх повторний запуск вимагає певного часу.

Нагадаємо, що за підсумками 2007 року першою в світі за об"ємом експортних замовлень на постачання озброєнь стала Великобританія. Сукупна вартість контрактів, підписаних британськими оборонними компаніями з іноземними замовниками, склала 19 мільярдів доларів або 33 відсотки від загального об"єму світового ринку озброєнь. Найбільшою популярністю британська зброя користується в Північній Америці і на Близькому Сході.

Зараз ви читаєте новину «Росія підрахувала доходи від експорту озброєнь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі