субота, 23 серпня 2008 19:36

Росія перерахувала загиблих в Грузії

Заступник начальника Генерального штабу Російської Федерації Анатолій Ноговіцин повідомив журналістам, що за час бойових дій в зоні грузино-осетинского конфлікту в серпні 2008 року загинули 2100 мирних жителів.

Втім, під час спілкування з пресою Ноговіцин вимушений був уточнити, що його заява базується на інформації, наданій владою Південної Осетії, оскільки безпосередньо російські війська підрахунками жертв конфлікту не займаються.

Раніше російська сторона, а також офіційні представники Південної Осетії неодноразово заявляли, що кількість жертв артилерійського обстрілу Цхінвалі, а також бомбардувань та штурму міста грузинськими військами, складає більше 1400 осіб.

Проте, правозахисні організації упевнені, що кількість жертв серед мирного населення обчислюється десятками, а не сотнями. У свою чергу правоохоронні органи невизнаної республіки стверджують, що більшість загиблих вже поховані, і правозахисники просто не могли оцінити дійсні масштаби конфлікту, повідомляють Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Росія перерахувала загиблих в Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі