понеділок, 14 січня 2008 19:22

Росія опротестує арешт рахунків у Франції

Росія має намір опротестувати рішення про арешт рахунків ряду державних організацій у Франції. Крім того, російська сторона має намір вимагати від швейцарської компанії Noga, за позовом якої арештовані рахунки, відшкодування збитку. Російський МЗС вже направив відповідну ноту французьким властям.

Про арешт рахунків Центробанку, Мінфіну і ряду російських компаній стало відомо 14 січня після відповідної заяви адвоката швейцарської фірми Noga Антуана Коркмаза. Згодом інформацію підтвердили і російські чиновники, а також VTB-Bank Europe, де і розташовувалися рахунки російських відомств і компаній. Французькі судові власті поки своїх коментарів не давали.

З 2006 року вважалося, що конфлікт між Росією і Noga вичерпаний, оскільки російський борг перед компанією викупив американський бізнесмен Олександр Коган. Він не приховував, що працював разом з Мінфіном РФ. У Noga стверджували, що Коган викупив тільки частину боргу.

Швейцарська фірма дала Росії кредит в 1991 році. Проте потім відносини між Noga і урядом погіршали, внаслідок чого контракт з нею був розірваний. Швейцарська компанія намагалася повернути частину своїх коштів, подаючи позови до європейських судів і заарештовувавши рухоме майно Росії. Зокрема, в 2000 році був арештований парусник "Сєдов", а в 2001-му - частина літаків, виставлених на авіасалоні в Ле-Бурже. Через деякий час арешт на майно був знятий, повідомляє РІА Новини з посиланням на прес-службу Мінфіну.

Зараз ви читаєте новину «Росія опротестує арешт рахунків у Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі