субота, 14 липня 2007 10:14

Росія оприлюднила "чорний список" екстремістської літератури

Федеральна реєстраційна служба РФ вперше оприлюднила "чорний список" екстремістської літератури, в який, окрім книг і статей, увійшли також музичні твори і кінофільми, який включає 14 матеріалів, визнаних судом екстремістськими.

У нього увійшли "Книга єдинобожності" Мухаммада ібн Сулеймана ат-Тамімі, "Листи Ради землі Кубанської Духовно-родової держави Русь" Н.М.Лозинского і В.М.Герасева, деякі брошури А.А.Добровольского, зокрема "Іудохрістіанськая чуму", а також нацистський кінофільм "Вічний жид" 1940 року і альбом "Музика білих" групи Order.

За словами глави Росреєстрації Сергія Васильева, надалі "чорний список" екстремістських матеріалів публікуватимуть двічі в рік. "Громадяни Росії повинні знати, що є одним з джерел прояву екстремізму, цього небезпечного ворога стабільності і благополуччя суспільства", - додав він.

При складанні списку Росреєстрація отримує інформацію від своїх територіальних підрозділів і з судів. Крім того, допомога у формуванні переліку екстремістських матеріалів також надає Генеральна прокуратура РФ, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Росія оприлюднила "чорний список" екстремістської літератури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі