пʼятниця, 29 лютого 2008 09:02

Росія не видасть сина і вдову Мілошевіча Сербії

Влада Сербії вимагає видачі сина і вдови колишнього президента Югославії Слободана Мілошевіча, які отримали статус біженців у Росії.

Запит про екстрадицію підписав міністр юстиції Сербії. Белград звинувачує Марко Мілошевіча і Міру Марковіч у незаконній підприємницькій діяльності та контрабанді. Минулого року вони були оголошені в міжнародний розшук.

Російська влада вже заявила, що не має наміру екстрадіювати сина і вдову Слободана Мілошевіча.

За словами прес-секретаря Федеральної міграційної служби Костянтина Полтораніна, будь-яка держава може звертатися з проханням про екстрадицію Міри Марковіч і Марко Мілошевіча, проте підстав видавати їх у Росії немає. "Це продиктовано міжнародними конвенціями і угодами. Ми їх не видамо. Вони отримали в Росії статус біженців", – пояснив він.

Марковіч і Мілошевіч-молодший не є громадянами Росії і за громадянством Росії не зверталися, хоча мають на це "повне право", як і право виїхати в будь-яку третю країну, додав прес-секретар ФМС.

Син і вдова Мілошевіча відкидають усі звинувачення на свою адресу, проте повертатися до Сербії відмовляються, повідомляє Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Росія не видасть сина і вдову Мілошевіча Сербії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі