четвер, 10 січня 2008 18:30

Росія не пропустить в РБ ООН резолюцію про незалежність Косово

Росія не пропустить в Раді Безпеки ООН ніякої резолюції про статус Косово, поки сторони конфлікту не знайдуть прийнятного варіанту врегулювання суперечки, заявив спеціальний представник МЗС Росії по Балканах Олександр Боцан-Харченко.

Разом з тим, відзначив російський дипломат, зараз немає ніякої підготовленої резолюції по статусу Косово. "Отже, ніякий документ не ставиться на голосування в РБ ООН. Немає причини для використання вето", - відзначив Боцан-Харченко.

Коментуючи вислювання британського міністра у справах Європи Джима Мерфі, який закликав "не дозволити Росії накласти безпідставне вето на проголошення піднаглядної незалежності для Косово", російський дипломат заявив, що це "абсурдно".

"Ніхто не може перешкодити нам використовувати право вето, що є у постійних членів РБ. Сама заява - не дозволити - абсурдна. Це означало б руйнування оонівської системи, позбавлення права вето постійних членів РБ, включаючи саму Великобританію", - сказав він.

Правом вето володіють п"ять постійних членів РБ ООН: Росія, США, Китай, Великобританія та Франція, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Росія не пропустить в РБ ООН резолюцію про незалежність Косово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі