пʼятниця, 26 жовтня 2007 18:59

Росія не отримала відповіді США на свої пропозиції по ПРО

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія поки що не почула відповіді від США на російські пропозиції у сфері протиракетної оборони, зокрема пропозиція відкрити центр взаємної інформації про пуски ракет в Брюсселі.

"По суті, ми поки відповідей на наші пропозиції не отримали, зокрема, до речі кажучи, по пропозиції відкрити центр взаємної інформації про пуски ракет в Брюсселі, зробивши наших європейських партнерів повноцінними учасниками цього процесу", - сказав Путин в п"ятницю журналістам за підсумками саміту Росія-ЄС в Португалії.

"Технологічні проблеми у сфері безпеки для нас украй важливі. Саме тому ми запропонували нашим американським партнерам цілу систему спільних кроків - спільних не тільки з американцями, але і з європейцями - визначити загальну загрозу, визначити параметри майбутньої системи, визначити демократичний доступ до управління цією системою", - сказав Путін.

При цьому він заявив, що вважає президента США Джорджа Буша своїм особистим другом і їх довірливі відносини допомагають вирішувати багато проблем.

"Не в останню чергу згладжувати проблеми подібного роду допомагають наші особисті відносини з президентом Бушем, відносини довіри. І я з повним правом, як і він називає мене другом, можу назвати його своїм особистим другом", - сказав президент РФ, повідомляє ІНТЕРФАКС.

Зараз ви читаєте новину «Росія не отримала відповіді США на свої пропозиції по ПРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі