пʼятниця, 05 вересня 2008 13:11

Росія не має наміру починати військові дії в Чорному морі - МЗС РФ

Росія не вживатиме у відповідь військових заходів у зв"язку з посиленням угрупування кораблів НАТО в Чорному морі, але не виключає, що може підняти це питання на рівні ООН.

"Йдеться про якісь можливі військові дії або тому подібне", - сказав журналістам в Москві в п"ятницю офіційний представник МЗС РФ Андрій Нестеренко.

Так він прокоментував інформацію про заходження в територіальні води Грузії корабля управління ВМС США "Маунт Уїтні".

Андрій Нестеренко заявив, що перебування іноземних військових судів в Чорному морі регулюється міжнародними угодами, зокрема, Конвенцією від 1936 року.

"Якщо відбувається порушення Конвенції, то, напевно, це має бути предметом розгляду в Організації Об"єднаних Націй, можливо, в інших міжнародних структурах, тому що йдеться про порушення положень достатньо відомої міжнародної угоди", - сказав Андрій Нестеренко.

Перевищення кількості іноземних бойових кораблів в Чорному морі повинне також викликати занепокоєність країн-учасниць Конвенції, заявив представник МЗС РФ.

"Тут має все вирішуватися стосовно тих дій, що передбачаються в практиці реалізації міжнародного права із цього приводу. Ми сподіваємося, що, якщо будуть встановлені факти грубого порушення цієї Конвенції, будуть зроблені відповідні кроки", - сказав Андрій Нестеренко, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Росія не має наміру починати військові дії в Чорному морі - МЗС РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі