четвер, 12 лютого 2009 09:52

Росія може монополізувати ринок ядерного палива в Україні

Росія може монополізувати ринок ядерного палива в Україні
Російська Федерація може монополізувати ринок ядерного палива в Україні. Про це сказано в рішенні РНБО від 10 січня "Про невідкладні заходи із забезпечення енергетичної безпеки України", яке сьогодні було введено в дію указом Президента.

Як сказано в документі, попри успішне проведення переговорів і підписання з Американською Стороною контрактів на постачання компанією WESTINGHOUSE ядерного палива на 3 атомних енергоблоки, починаючи з 2011 року, ускладнюється ситуація із забезпеченням стабільної роботи ядерно-енергетичного комплексу в цілому.

"Поточний стан переговорів з Російською Стороною про постачання ядерного палива для українських АЕС, зокрема спроба Російської Сторони пов`язати укладення контрактів на постачання ядерного палива для українських АЕС в 2009 і 2010 рр. з укладенням довгострокової угоди до 2020 року, свідчить про можливість реалізації ряду ризиків для Української Сторони, пов`язаних з монополізацією ринку ядерного палива в України", - йдеться в документі, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Росія може монополізувати ринок ядерного палива в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі