пʼятниця, 08 лютого 2008 19:46

Росія може достроково погасити частину борг перед Усесвітнім банком

Росія розраховує в першій половині поточного року достроково погасити частину борг перед Усесвітнім банком, який в цілому оцінюється в 5 мільярдів доларів, повідомив замміністра фінансів РФ Дмитро Панкін в п"ятницю журналістам в Токіо.

"Боюся, в першому кварталі не встигнемо, розраховуємо - в першому півріччі", - сказав він, відповідаючи на питання про можливі терміни погашення більшої частини боргу РФ перед Усесвітнім банком. Панкін пояснив, що конкретна сума до дострокового погашення залежить від додаткових розрахунків: для початку РФ повинна розрахувати доцільність погашення по тих або інших кредитних лініях, щоб визначитися, які кредити погашати достроково, які - ні.

Раніше повідомлялося, що РФ розраховує погасити близько 80% кількості кредитів Всесвітнього банку. Перш за все мова йде про позики під вже завершені проекти з Всесвітнім банком. За оцінками Мінфіну РФ, загальна сума боргу перед ВБ складає близько 5 мільярдів доларів і близько 3 мільярдів РФ може погасити достроково, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Росія може достроково погасити частину борг перед Усесвітнім банком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі