четвер, 29 листопада 2007 16:11

Росія має намір вступити до СОТ без згоди Грузії

Директор департаменту торгових переговорів Мінекономрозвитку РФ Максим Мєдвєдков не виключає, що Росія може приєднатися до Світової організації торгівлі  (СОТ) і без згоди Грузії, яка на тлі загострення двосторонніх відносин відкликала свій підпис під вже узгодженим протоколом по СОТ.

"Не виключено, що ми можемо увійти до ВТО, навіть якщо одна з країн-учасниць з цим не згодна", - сказав Мєдвєдков.

За його словами, зараз переговори з Грузією "вийшли на технічний рівень", який "дозволяє позбавитися від політичних емоцій". Чиновник нагадав, що з Грузією залишається неврегульованим одне питання - пропускні митні пункти на межі Росії з Абхазією і Південною Осетією. "До грудня це питання виясниться остаточно", - вважає головний російський парламентарій.

Незавершеними на сьогоднішній день залишаються також двосторонні переговори з Саудівською Аравією, яка ініціювала їх останньою з країн-учасниць СОТ влітку цього року. Їх планувалося завершити до кінця року.

Росія провела і успішно завершила переговори з майже 60 торговими партнерами. На грудень намічений черговий раунд багатобічних переговорів в Женеві з системних питань, серед яких, - сільхозсубсидії, фітосанітарні заходи і робота державних торгових підприємств.

Представники МЕРТ неодноразово заявляли, що Росія може в кінці поточного - початку наступного року завершити всі переговори по СОТ, з тим щоб стати членом цієї організації в червні-липні 2008 року.

Як повідомлялося, глава польського уряду Дональд Бляк оголосив про те, що Польща знімає заперечення на переговори Брюсселя і Москви про вступ Росії у СОТ, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Росія має намір вступити до СОТ без згоди Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі