середа, 19 вересня 2007 20:57

Росія і Україна представили програму виробництва Ан-140 і Ан-70

Російські і українські авіабудівники в середу в Харкові заявили про початок нового етапу співпраці. Під час візиту делегації російської "Об"єднаної авіабудівної корпорації" (ОАК) на Харківський авіазавод була представлена програма серійного виробництва регіональних пасажирських літаків Ан-140 і Ан-74.

"Новий етап у взаєминах пов"язаний з підписанням меморандуму в рамках авіакосмічного салону "МАКС-2007", де були сформульовані основні принципи, тактичні і стратегічні завдання взаємодії "Об"єднаної авіабудівної корпорації" і концерну "Авіація України", - сказав помічник керівника Федерального агентства по промисловості Росії, представник ОАК Юрій Грудінін.

На оновлення парку регіональних пасажирських літаків в найближчі вісім років країнам СНД знадобляться 200 машин.

Українська сторона вже озвучила конкретні пропозиції по міжнародній співпраці в авіабудуванні.

"Спростити режим митного контролю, прибрати ввізний ПДВ, який сьогодні присутній. Ви ж зрозумійте: потрібно привезти сюди, відправити туди - потрібно двічі заплатити ПДВ", - поскаржився генеральний директор Харківського авіазаводу (входить в концерн "Авіація України") Сергій Задорожний.

В четвер російські авіабудівники продовжать переговори з українською стороною вже в Києві - на заводі "Авіант" і Авіаційному науково-технічному комплексі імені Антонова, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Росія і Україна представили програму виробництва Ан-140 і Ан-70». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі