середа, 05 грудня 2007 11:20

Росія і США затвердили план військової співпраці

Росія і США підписали у Вашингтоні меморандум про військову співпрацю на 2008 рік. Документ був прийнятий за підсумками переговорів між начальником Генштабу Збройних сил Росії генералом армії Юрієм Балуєвським і головою Комітету начальників штабів Збройних сил США адміралом Майклом Малленом.

Зміст меморандуму і двосторонніх переговорів не розкривається на прохання Маллена, заявив його офіційний представник Джон Кербі.

Джерело в Міноборони РФ не виключило, що Балуєвський і Маллен повинні були обговорити розміщення елементів американської протиракетної оборони в Польщі і Чехії, проти чого активно виступає Росія.

Візит Балуєвського до США триватиме до 7 грудня. Російський генерал відвідає американську військово-морську базу "Кінгс-бей" у штаті Джорджия, а також проведе переговори з першим заступником помічника президента США з національної безпеки Джеймсом Джефрі й заступником держсекретаря з питань контролю над озброєннями і міжнародної безпеки Джоном Рудом.

Переговори начальника російського Генштабу проходять на тлі суперечностей, що загострилися, між Росією і США. У ніч на 13 грудня Росія припинить дію на своїй території Договору про звичайні озброєння в Європі. У Москві стверджують, що партнери по НАТО не виконують положення договору і Росія більше не може виконувати його в односторонньому порядку.

Крім того, США планують розмістити десять ракет-перехоплювачів у Польщі і станцію радіолокації в Чехії, мотивуючи це потенційною ракетною загрозою з боку Ірану. Проте в опублікованій днями доповіді американських спецслужб визнається, що Іран припинив роботи з розробки ядерної зброї ще в 2003 році, повідомляє РИА Новости.

 

Зараз ви читаєте новину «Росія і США затвердили план військової співпраці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі