середа, 05 грудня 2007 09:13

Росія і США підписали "таємний меморандум"

Росія і США підписали "таємний меморандум"
Начальник Генштабу Збройних сил РФ, перший заступник міністра оборони РФ генерал армії Юрій Балуєвський підписав у Вашингтоні зі своїм американським колегою адміралом Майклом Мулленом меморандум про військову співпрацю, повідомив представник американського генштабу Джон Кербі.

"Юрій Балуєвський і Майкл Муллен підписали меморандум про затвердження робочого плану вдосконалення військової співпраці та сумісності між збройними силами двох країн на 2008 рік", - сказав співбесідник РІА "Новини". За його словами, зустріч пройшла в першій половині дня вівторка, проте зміст бесіди, на прохання Муллена, не розголошується.

Раніше джерело в Міноборони Росії повідомило, що мова під час переговорів, можливо, піде про проблеми розміщення елементів протиракетної оборони в Європі та перспективи військової співпраці.

Вашингтон планує розмістити десять ракет-перехоплювачів в Польщі й станцію радіолокації в Чехії. Перша з десяти ракет ПРО може бути поставлена на бойове чергування в Європі вже до 2011 року, повномасштабне розгортання всіх десяти, можливо, буде завершено до 2013 року.

"На жаль, я не можу розповісти про те, що обговорювалося, до підписання меморандуму. Зміст переговорів на прохання адмірала Муллена не розголошується", - сказав Кербі, повідомляє NEWSru.com.

 

Зараз ви читаєте новину «Росія і США підписали "таємний меморандум"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі