четвер, 29 січня 2009 11:26

Росія і Китай заявили в Давосі про свої економічні амбіції

Лідери Росії і Китаю помінялися місцями зі своїми західними колегами, які диктували світову економічну політику, і вказали їм на огріхи, які призвели до глобальної фінансової кризи, пише Financial Times на своїй першій смузі.

Китайський і російський прем"єри Вень Цзябао і Володимир Путін скористалися економічним форумом в Давосі, щоб заявити, що обидві держави, що набирають потужність, повинні грати велику роль в новому економічному порядку.

Путін познущався над американськими делегатами, що просторікували минулого року в Давосі про "фундаментальну стабільність" американської економіки і її "безхмарні перспективи", сказавши, що "гордість Уолл-стріт - інвестиційні банки - практично перестали існувати".

Вень зі свого боку звинуватив західні фінансові інститути в "безоглядній гонитві за вигодою і відсутністю самодисципліни".

Їх упевнені промови різко контрастували з похмурим настроєм, що превалював на нинішньому форумі світової політичної і ділової еліти. "Цей Давос проходить під російським прапором", - сказав журналістам офіційний представник Путіна Дмитро Песков.

Financial Times також наводить слова радника президента Мєдвєдєва, голови правління Інституту сучасного розвитку Ігоря Юргенса, який розкритикував масштаб нового американського антикризового плану, який, на думку Юргенса, призведе до бюджетного дефіциту і висмокче активи з інших ринків.

"Засмучує заява Обами, що він готовий функціонувати з дефіцитом в 1 трлн. доларів протягом років. Для нас це означає, що всі вільні активи на світових ринках потечуть на рахунки американського мінфіну", - сказав Ігор Юргенс.

Ці слова, на думку FT, показують складнощі, що стоять в умовах глобальної кризи перед російською економікою, яка вперше за 10 років вступає в смугу рецесії, повідомляє BBC

Зараз ви читаєте новину «Росія і Китай заявили в Давосі про свої економічні амбіції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі