понеділок, 01 вересня 2008 16:22

Росія хоче зробити жорсткішою тарифну політику відносно України

Росія хоче зробити жорсткішою тарифну політику відносно України

Росія може зробити жорсткішою тарифну політику відносно товарів, що надходять з території України.

Перший віце-прем"єр Ігор Шувалов дав доручення Мінекономрозвитку, Мінсільгоспу, Мінпромторгу та Мінфіну забезпечити захист російського ринку у зв"язку зі вступом України до Світової організації торгівлі, повідомило в понеділок джерело в уряді Росії.

Україна вступила до СОТ на ліберальніших умовах, ніж домовляється з торговими партнерами Росія. Рівень тарифного захисту українського ринку фактично удвічі нижчий за захист російського ринку. При цьому Україна в умовах режиму вільної торгівлі поставляє основну частину товарів до Росії безмитно, повідомляє джерело.

"Доручення від 29 серпня передбачає вироблення в тижневий термін пропозицій із захисту російського ринку у зв"язку зі вступом України до СОТ в умовах режиму вільної торгівлі з Росією", - сказав співбесідник.

За його словами, доручення передбачає можливість використання заходів фітосанітарного та ветеринарного контролю, а також інших можливих заходів у сфері виробництва та продажу товарів і послуг промислового і сільськогосподарського призначення.

Джерело в Мінекономрозвитку підтвердило, що таке доручення є.

"Робота з даного питання ведеться", - сказав представник Мінекономрозвитку, відмовившись від подальших коментарів, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче зробити жорсткішою тарифну політику відносно України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі