четвер, 20 грудня 2007 10:04

Росія хоче допомогти Лівії в освоєнні мирного атома

Росія готова сприяти Лівії у реалізації "її невід"ємного права на залучення до благ мирного атома". З такою заявою напередодні візиту глави МЗС РФ Сергія Лаврова до Лівії, запланованого на 23-24 грудня, виступив офіційний представник міністерства Михайло Каминін.

В інтерв"ю, розміщеному на сайті російського зовнішньополітичного відомства, Каминін також назвав інші найбільш перспективні напрями ділових зв"язків з Лівією. "На наш погляд, важливо концентруватися на тому, щоб використовувати значний потенціал взаємодії у нафтогазовій сфері. Як відомо, компанії "Газпром" і "Татнефть" вже розпочали освоєння родовищ в Лівії. Ці напрями цікавлять нас у тому числі і з міркувань гарантування  глобальної енергетичної безпеки", - заявив дипломат.

За його словами, також узгоджуються спільні проекти у галузі електроенергетики, трубопровідного транспорту, житлового будівництва, залізничної інфраструктури.

Разом з тим Каминін висловив надію на відновлення діяльності Змішаної міжурядової комісії з торговельно-економічного і науково-технічного співробітництва і вдосконалення договірно-правової бази, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче допомогти Лівії в освоєнні мирного атома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі