середа, 11 листопада 2015 06:28

Росія готує ударні системи, що мають пробити навіть американський захист

Росія готує ударні системи, що мають пробити навіть американський захист
Фото: delfi.lv

Президент Володимир Путін заявляє, що Москва у відповідь на будівництво протиракетної оборони США запровадить відповідні заходи, і на першому етапі буде працювати над ударними системами, здатними подолати будь-які системи протиракетної оборони.

"Ми не раз говорили, що Росія запровадить необхідні заходи щодо зміцнення потенціалу стратегічних ядерних сил. Ми будемо працювати і над системами протиракетної оборони, але на першому етапі, як ми неодноразово говорили, будемо працювати і над ударними системами, які зможуть долати будь-які системи ПРО", – заявив Путін у вівторок, 10 листопада, на нараді з питань розвитку оборонного комплексу.

За його словами, США "прикриваються" заявами про розширення протиракетної оборони у відповідь на загрозу з боку Ірану та Північної Кореї.

"Нас запевняли, що система ПРО і європейський сегмент призначені для захисту від іранських балістичних ракет. Однак ми знаємо, що ситуація з іранською проблемою врегульована, відповідні угоди підписані", – заявив Путін.

За словами російського президента, США прагнуть отримати "вирішальну військову перевагу".

Нагадаємо, наприкінці жовтня США та їхні союзники по блоку НАТО вперше випробували морську систему протиракетної оборони (ПРО) в Європі.

Зараз ви читаєте новину «Росія готує ударні системи, що мають пробити навіть американський захист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі