середа, 30 січня 2008 16:17

Росія допоможе Білорусії нейтралізувати санкції США і ЄС

Білорусія спільно з Росією працює над нейтралізацією односторонніх санкцій з боку ЄС і США. Про це заявив в середу в ході зустрічі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим його білоруський колега Сергій Мартинов. За його словами, в даний час Москва і Мінськ працюють над тим, "щоб економічні санкції не тільки не заглиблювалися, але і були зняті".

У свою чергу Сергій Лавров відзначив, що у Росії "викликають стурбованість будь-які заяви держав, направлений на надання тиск на Білорусію". "Ми вважаємо такі спроби контрпродуктивними, про що говоримо нашим європейським і американським партнерам", - сказав Лавров, закликавши Захід почати "поважний діалог" з Мінськом.

Як вже повідомлялося, впродовж декількох останніх років керівництво Євросоюзу і влада США ввели відносно Білорусії ряд економічних санкцій. У 2006 році керівництву республіки був заборонений в"їзд до Сполучених Штатів, крім того, Вашингтон оголосив, що заморожує зарубіжні рахунки Олександра Лукашенка і його оточення. Президент Білорусії у відповідь заявив, що ніякого майна в Штатах у нього не немає.

Євросоюз ввів аналогічні санкції і заборонив в"їзд Лукашенка і іншим керівним особам Білорусії з кінця березня 2006 року.

В кінці 2007 року адміністрація президента США, яка звинувачує білоруську владу в порушенні прав людини, заморозила рахунки білоруського державного концерну "Белнефтехім". Американським громадянам було заборонено укладати операції або вести справи з представництвами "Белнефтехіма" в Німеччині, Україні, Латвії, Росії і Китаї, а також з американським дочірнім підрозділом концерну BelneftekhimUSA, передає "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Росія допоможе Білорусії нейтралізувати санкції США і ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі