середа, 18 липня 2007 12:59

Росія дала дозвіл на ввезення молдавських вин

Росспоживнагляд одобрив до ввезення до Росії продукцію двох виробників молдавського вина, продаж якого було заборонене через порушення російських санітарних вимог.

Це перші молдавські виноробницькі підприємства, які повернуться до Росії після майже півтора року перерви. Обмеження на ввезення і продаж молдавських та грузинських вин Росія ввела в березні 2006 року. За даними Росспоживнагляд, в пробах вина, маркованого як вироблене в Грузії та Молдавії, були виявлені пестициди і важкі метали.

Зараз Росспоживнагляд проводить експертизу шести видів вин ще одного молдавського виробника. Найближчим часом керівництво відомства зустрінеться з молдавськими виробниками алкогольної продукції та імпортерами - членами громадської організації "АУРА" "для безпосереднього, без участі посередників, роз"яснення подальших кроків для прискорення позитивної динаміки постачань молдавської виноробницької продукції", повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Росія дала дозвіл на ввезення молдавських вин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі