понеділок, 18 серпня 2008 18:15

Росія: ЧФ буде й надалі базуватися в Севастополі

У Росії достатньо можливостей для забезпечення довгострокового базування військово-морських сил на Чорному морі відповідно до національних інтересів, заявив сьогодні статс-секретар - заступник глави МЗС Росії Григорій Карасін.

"У Росії достатньо можливостей для забезпечення надійного і довгострокового базування її військово-морських сил на Чорному морі відповідно до своїх національних інтересів, - підкреслив високопоставлений дипломат. - Українська сторона не може не розуміти, що такі питання мають вирішуватися на двосторонній основі".

Григорій Карасін нагадав, що "існує домовленість двох президентів, під егідою яких з 2005 року діє спеціальний переговорний механізм, - Підкомісія з питань функціонування Чорноморського флоту та його перебування на території України". "Всі ці роки підкомісія та її робочі органи функціонують в діловому режимі, - додав заступник глави МЗС. - Накопичений потенціал дає підстави розраховувати на можливість врегулювання навіть найкаверзніших проблем", повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Росія: ЧФ буде й надалі базуватися в Севастополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі