субота, 28 липня 2007 14:10

Російську опозиціонерку примусово помістили в психіатричну лікарню (ФОТО)

 
Російська влада в боротьбі з опозиціонерами знов стала використовувати медицину. У Мурманську примусово госпіталізована в психіатричну лікарню член місцевого відділення Об"єднаного громадянського фронту.

Те, що сталося з жителькою Мурманська Ларисою Арап, представники опозиції називають не інакше як помстою чиновників від охорони здоров"я. На початку минулого місяця активістка місцевого відділення Об"єднаного громадянського фронту надрукувала в спеціальному випуску газети "Марш незгодних" статтю під назвою "Дурдом", де розповіла про те, як в обласній психіатричній лікарні лікують дітей.

Стаття була заснована на розповідях самих пацієнтів і їх батьків, і в ній йшлося про те, що відносно підлітків персонал лікарні часто проявляє насильство, яке граничить з тортурами.

Через місяць після виходу статті Лариса Арап звернулася в лікарню міста Североморськ за копією медичного висновку. Лікар-психіатр лікарні, впізнавши в ній автора статті "Дурдом", викликала міліцію. Члена ОГФ силою доставили в обласну психіатричну лікарню Мурманська. Суд призначив їй примусове лікування. Ларисі Арап стали вводити психотропні препарати.

Керівник мурманського управління охорони здоров"я заявив представникам ОГФ, що не має наміру втручатися в ситуацію. Від керівництва психіатричної лікарні поки не надходило ніяких коментарів. Сама Лариса Арап на знак протесту оголосила голодовку, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Російську опозиціонерку примусово помістили в психіатричну лікарню (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі