понеділок, 29 жовтня 2007 15:17

Російського майора засудили до семи років за шпигунство на користь Польщі

Московський окружний військовий суд засудив до семи років позбавлення волі майора Сергія Юреню, обвинуваченого в шпигунстві на користь польських спецслужб. Юреню завербували в 2005 році. Військові секрети він продавав за гроші: зібрав і передав польським спецслужбам зведення про дислокацію, підлеглість і озброєння ряду військових частин і з"єднань Московського військового округу. Спільників Юрені судили в Білорусії, вони отримали від семи до десяти років.

Як передає "Інтерфакс", суд визнав Юреню винним по ст. 275 КК РФ (державна зрада у формі шпигунства). За даними слідства, "громадянин Росії, військовослужбовець одного з з"єднань Московського військового округу майор Юреня в 2005 році був завербований польськими спецслужбами".

Згідно російської контррозвідки інформації, що є у органів, в 2005-2006 роках майор Юреня, "діючи з корисливих мотивів - за грошові винагороди - в збиток зовнішньої безпеки РФ, зібрав і передав польським спецслужбам зведення про дислокацію, підлеглість і озброєння ряду військових частин і з"єднань Московського військового округу".

Також, "за завданням іноземної спецслужби Юреня зробив конкретні кроки з проникнення в кадровий апарат ФСБ Росії". Згідно висновку експертів, передані ним представникові іноземної спецслужби зведення "є достовірними і складають державну таємницю", відзначили в прес-службі судна.

Кримінальна справа відносно Юрені була порушена 6 березня 2007 року. В ході попереднього слідства Юреня визнав себе повністю винним і щиросердо розкаявся. Ці обставини були враховані судом при призначенні покарання, підкреслюють в прокуратурі.

Зараз ви читаєте новину «Російського майора засудили до семи років за шпигунство на користь Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі