четвер, 24 травня 2007 20:40

Російського академіка звинуватили в передачі Китаю ракетних технологій

Слідче управління ФСБ Росії закінчило попереднє слідство у кримінальній справі відносно організованої групи осіб під керівництвом генерального директора ЗАТ "Компанія "ЦНІЇМАШЕКСПОРТ" Ігора Решетіна.

"Решетіну інкримінується незаконний експорт і передача "Всекитайської імпортно-експортної компанії точного машинобудування" контрольованих технологій в області ракетно-космічної будови, що можуть бути використані при створенні ракетних засобів доставки зброї масового ураження і відносно яких встановлений експортний контроль (ст. 189 УК Росії)", - мовиться в повідомленні ФСБ.

Крім того, Решетіну інкримінується "контрабанда товарів - результатів інтелектуальної діяльності у вигляді науково-технічних звітів на суму близько 60 млн. рублів (ст. 183 УК Росії), а також "розкрадання у формі розтрати понад 50 млн. рублів, увірених Решетіну акціонером - ФГУП "ЦНІЇМАШ" (ст. 160 УК Росії)" і "легалізація (відмивання) більше 50 млн. рублів, виручених від злочинної діяльності (ст. 174-1 УК Росії)".

В даний час кримінальна справа знаходиться на розгляді в Лефортовськом районному суді Москви. Розгляд справи почнеться в суді 25 травня. Первинні звинувачення академікові були пред"явлені ще в жовтні 2005 року. З тих пір Решетін знаходиться під вартою, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Російського академіка звинуватили в передачі Китаю ракетних технологій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі