пʼятниця, 05 лютого 2016 13:13

Російський суд розшукує активістку, яка переховується в Україні

Російський суд розшукує активістку, яка переховується в Україні
Фото: Grigoriy Semenov

Російську активістку Ірину Калмикову, обвинувачену за статтею про неодноразові порушення правил проведення масових заходів, тверський суд Москви заочно заарештував і оголосив у розшук.

26 січня Калмикова залишила територію Росії та виїхала в Україну. Про це у Facebook повідомила журналістка Анастасія Зотова.

"Ірину Калмикову оголосили в розшук. Розгляд справи перенесено на 14 березня, коли з'явиться розшукова справа. Калмикову заочно заарештовано. Захист оскаржуватиме це рішення", - пише Зотова.

Про те, що Ірина Калмикова залишила Росію, стало відомо 26 січня. Активістку звинувачують в участі у п'яти несанкціонованих акціях, зокрема, і в пікетах на підтримку української льотчиці Надії Савченко.

Нагадаємо, 20 грудня вночі 76-річний російський активіст Володимир Іонов ­перейшов кордон Російської ­Федерації в Білгородській області. На 23 грудня було заплановане засідання суду з винесенням вироку Іонову за участь в акціях протесту в Москві. ­Іонов виходив на одиночні ­пікети з плакатами: "Путин есть — ума не надо", "Меняю Путина на евро", "Свободу Надежде Савченко".

Зараз ви читаєте новину «Російський суд розшукує активістку, яка переховується в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі