субота, 07 квітня 2007 10:31

Російський рибак поплив до Японії за пивом

В суботу берегова охорона Японії затримала російського громадянина, що нелегально приплив на надувному човні на острів Хокайдо, щоб купити пиво.

За даними японської сторони, росіянин нелегально висадився на мисі Носапу о 02:48 за грінвічем і був затриманий "під час покупки пива в найближчому магазині". Інформація про інцидент передана в Сахалінське прикордонне управління берегової охорони ФСБ Росії.

Як уточнює агентство, 29-річний Сергій Вашкевіч є членом команди риболовецької шхуни "Дай 16 Дайен мару". Берегова охорона Японії попросила російських колег з"ясувати, де зараз знаходиться решта членів екіпажа шхуни. Останні координати російського промислового судна указували, що воно знаходиться в Радянській протоці, яка відокремлює острів Танфільева Малої Курильської гряди від Хоккайдо в районі мису Носаппу.

У Сахалінській службі спостереження за флотом рибаків розповіли, що шхуна "Дай 16 Дайден мару" приписана до порту Невельськ, а її команда повинна складатися з шести чоловік, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Російський рибак поплив до Японії за пивом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі