понеділок, 02 липня 2007 15:58

Російський посол відмовився прийти на похорони солдатів з Тинісмяги

Посол РФ в Естонії Микола Успенський не братиме участь в офіційній церемонії на таллінськом військовому кладовищі Сиселінна, де 3 липня відбудеться те, що перезахоронює останків радянських солдатів, загиблих при звільненні Талліна від фашистів.

Причину такого рішення російські дипломати не називають.

У офіційній церемонії на військовому кладовищі також відмовилися брати участь представники Таллінського суспільства учасників Другої світової війни. Про це журналістам повідомив заступник голови цієї організації Владимир Степанов. За його словами, присутність на цьому заході "може бути сприйнята як згода ветеранів з тим, що було зроблене з Бронзовим солдатом".

3 липня на кладовищі Сиселінна перезахоронюватимуть останки восьми або дев"яти червоноармійців, раніше похоронених на горбі Тинісмяги в центрі естонської столиці. Точна кількість залежатиме від того, чи встигнуть родичі одного із загиблих - сержанта Степана Хапікало - довести свою спорідненість за допомогою експертизи ДНК і забрати його останки.

Розкопки на Тинісмяги почалися в кінці квітня. Підставою стало рішення комісії з військових поховань, яка визнала, що меморіал розташований "в невідповідному місці". Пам"ятник Воїнові-визволителеві, що раніше розташовувався на Тинісмяги, незабаром після початку розкопок був демонтований і встановлений на кладовищі Сиселінна, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Російський посол відмовився прийти на похорони солдатів з Тинісмяги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі