понеділок, 26 лютого 2007 12:59

Російський олігарх став потомственим іспанцем

Російський медіамагнат Володимир Гусінський став громадянином Іспанії, довівши, що є сефардом, тобто нащадком євреїв, вигнаних з цієї країни у 1492 році.

Гусінський скористався законом, згідно якого сефарди мають переважне право на громадянство Іспанії. При цьому йому не стало на перешкоді те, що він не так давно живе у цій країні. Два інших його громадянства, російське та ізраїльське, також не стали перешкодою для отримання Гусінським цього статусу.

За даними газети, позитивному рішенню питання про надання Гусінському громадянства сприяла особиста участь міністра закордонних справ Іспанії Мігеля Анхеля Моратіноса.

"Комерсант" стверджує, що медіамагнатові тепер можна не побоюватися екстрадиції до Росії, оскільки Іспанія ніколи не видає іншим країнам своїх громадян, обвинувачених у скоєнні кримінальних злочинів. Гусінський тепер зможе здійснити намір "перетворити Іспанію на центр свого бізнесу".

Нагадаємо, що 2001 року Гусінський був арештований у Іспанії по запиту російської прокуратури, проте за рік його було відпущено на свободу, оскільки іспанська влада не знайшла достатніх підстав для його екстрадиції. Гусінського, що покинув Іспанію, пізніше заарештовували у Греції, проте і там його звільнили. У 2005 році ізраїльські правоохоронні органи звинувачували медіамагната у відмиванні грошей у банку Hapoalim, але і ці звинувачення були згодом зняті, посилаючись на Комерсант, пише Лента.ру


Зараз ви читаєте новину «Російський олігарх став потомственим іспанцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі