понеділок, 26 березня 2007 11:20

Російський мільярдер купив французькі готелі-легенди

Два легендарні французькі готелі, які відвідували Вінстон Черчілль, Чарлі Чаплін, Пабло Пікассо, Арістотель Онасіс і Сомерсет Моем, були куплені російським мільярдером Леонардом Блаватніком. За Grand-Hotel du Cap-Ferrat на Лазурному березі й Hotel Vendom в самому центрі Парижа олігарх заплатив 250 млн. євро.

Grand-Hotel du Cap-Ferrat був відкритий близько 1908 р. У нім проживали члени монарших фамілій довоєнної Європи, серед яких і російська династія Романових. Зараз цей готель знаходиться на 70-м місці в світі й на 14-му в Європі, за престижною класифікацією Travel + Leisure.

Леонід Блаватнік - один із засновників і партнер російсько-американського спільного інвестиційного підприємства "Ренова". Його компанії Access Industries належать долі в ТНК-BP і "Суале". Журнал Forbes оцінює багатство Блаватніка в 7 мільярдів доларів, повідомляє болгарський сайт News.bg.

Зараз ви читаєте новину «Російський мільярдер купив французькі готелі-легенди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі