субота, 11 липня 2020 12:19

Російський літак вперше за рік порушив український повітряний простір

Російський літак вперше за рік порушив український повітряний простір
Пасажирське судно пролетіло над вільною та окупованою частинами Донбасу Фото: pixabay

У п'ятницю, 10 липня, над Україною пролетів російський пасажирський літак рейсу SVR346. Польоти для суден РФ над України заборонені останні кілька років. Країни наклали взаємні санкції через війну на Донбасі та анексію Росією Криму.

Літак з пасажирами "Уральських авіаліній" 10 липня о 13:29 вилетів за московським часом із Анапи до Санкт-Петербурга. Судно, як правило, летить територією РФ біля кордону з Україною, пише ТСН.

На початку польоту літак повернув назад, взяв курс праворуч в інший бік від пункту призначення, розвернувся в інший бік, залетів у повітряний простір України на вільну територію Донбасу, а далі вже над окупованими територіями направився в напрямку Санкт-Петербурга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський розвідник пролетів над Донбасом

Літак раніше оминав територію України. Офіційних повідомлень ні від російської, ні від української сторони немає.

Востаннє російський літак пролітав через повітряний простір України 7 серпня 2019 року. Київ дозволив літаку з італійського Барі до Москви пролетіти 26 хв над Львівською областю, щоб уникнути аварійної ситуації через небезпеку грозової активності.

Зараз ви читаєте новину «Російський літак вперше за рік порушив український повітряний простір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі