пʼятниця, 06 липня 2007 11:22

Російський контейнер з маркуванням "Уран" знайшли в Ужгороді

На одній з вулиць у центрі Ужгороду (Закарпаття) виявили контейнер з написами, які свідчили про радіаційний вміст. Як заявив мер міста Сергій Ратушняк, контейнер належить одному з оборонних заводів Уралу.

Такий висновок можна зробити з маркіровки, яка вибита на ньому: Меркурій 20Х20 Ж-54-135-Д-61.12-90-Т-56 90-30 Сиб-Уран- Пром Я-100-70.

За його словами, контейнер напередодні виявив таксист, який повідомив про це в місцеве управління МНС. Про предмет також доповіли главі МНС України Нестору Шуфричу, який наказав знайти місце "для зберігання контейнера до вживання відповідних заходів".

За словами начальника ГУ Центру пропаганди МНС в Закарпатській області Федора Філіпа, знайдений контейнер по маркіровці кваліфікували, як "пороховий заряд для артилерійських систем в металевій упаковці". Тобто, відзначив Філіп, це контейнер, в якому зберігався порох для артснарядів.

Закарпатським об"єднаним загоном постійної готовності МНС України даний предмет вилучений з місця знахідки і переданий в МО УМВС в Ужгороді.

Міліція також встановила господарів квартири, звідки був винесений металевий циліндр заввишки 400 мм і діаметром 200 мм, пише NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Російський контейнер з маркуванням "Уран" знайшли в Ужгороді ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі