вівторок, 11 грудня 2007 18:41

Російський авіаносець з"явився біля норвезьких нафтових платформ

Російський авіаносець "Адмірал Ковалів" з"явився поблизу норвезьких нафтових родовищ Tampen і Troll за 60 миль від Бергена.

У повітряному просторі поблизу від родовищ були помічені винищувачі Су-33, що базуються на авіаносці. Вони не були виявлені радарами, і в цілях безпеки польотів норвезька компанія Norsk Helicopter тимчасово припинила регулярні рейси на платформи. Це привело до хаосу в повітряному русі над районом.

Крім Су-33, у побережжя Норвегії регулярно з"являються стратегічні бомбардувальники Ту-95 і Ту-160. В кінці жовтня 2007 року два російські бомбардувальники Ту-160, пройшовши уздовж норвезького побережжя, були помічені над Північним морем за 190 кілометри від голландського міста Нордвік, де проводився саміт НАТО. З серпня 2007 року російські бомбардувальники більше 70 разів перехоплювалися винищувачами альянсу.

"Адмірал Ковальов" у супроводі двох великих протичовнових кораблів і танкера 5 грудня 2007 року вийшов з Североморська в дальній похід, який повинен продовжитися 71 доба. Російська ескадра прямує в Середземне море, де до неї приєднається загін кораблів Чорноморського флоту, повідомляє газета Dagbladet.

Зараз ви читаєте новину «Російський авіаносець з"явився біля норвезьких нафтових платформ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі