четвер, 17 липня 2008 16:34

Російських синоптиків штрафують за хибні прогнози

Співробітників деяких російських метеослужб штрафують, якщо вони зробили хибний прогноз погоди, передає агентство "Інтерфакс" з посиланням на слова генерального директора Гідрометеобюро Москви і Московської області Олексія Ляхова.

За словами Ляхова, синоптиків штрафують у тому випадку, коли точність зробленого ними прогнозу складає нижче 80 відсотків. При цьому глава Гідрометеобюро Москви додав, що подібні випадки бувають рідко.

Крім того, як зазначив Олексій Ляхов, подекуди на складання прогнозу безпосередньо впливає характер самого синоптика, особливості психології людини. Наприклад, якщо вірогідність дощу складає 50 на 50 відсотків, то людина, швидше за все, напише, що буде дощ.

В цілому, під час складання прогнозів синоптики досить часто стикаються з проблемою вибору, і вплив так званого людського чинника відчутний, тому систему заохочень і покарань за прогнози прагнуть зробити гнучкішою, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Російських синоптиків штрафують за хибні прогнози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі