пʼятниця, 04 травня 2007 13:08

Російських роботодавців примусять навчати гастарбайтерів російської мови

Держдума розробила поправки до закону "Про правове становище іноземних громадян в Російській Федерації", згідно з яким іммігранти, що прибувають до Росії, будуть зобов"язані вивчати російську мову, пише "Коммерсант".

За інформацією видання, іммігранти, які прибувають на роботу до Росії, повинні будуть надавати до територіальних органів виконавчої влади документ, що підтверджує володіння російською мовою. У випадку, якщо людина не знає російської мови, держава зобов"язана буде надати іммігрантові можливість вивчити мову на спеціальних державних курсах, а якщо іммігрант не вивчить мову, то йому належить покинути країну.

Витрати на навчання своїх потенційних працівників-іммігрантів повинні будуть узяти на себе працедавці. Розробкою спеціальної освітньої системи, що дозволить навчати іммігрантів російської мови, повинно зайнятися Міносвнауки спільно з Федеральною міграційною службою. Проте в Міносвнауки від коментарів поки що відмовилися, заявивши що "дану ініціативу необхідно обговорити і проаналізувати всім зацікавленим відомствам", передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Російських роботодавців примусять навчати гастарбайтерів російської мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі