вівторок, 02 лютого 2010 13:50

Російські жебраки найбагатші в світі

Російські жебраки найбагатші в світі

В одній лише Москві щоденно "працюють" десятки тисяч жебраків. Їх щорічний дохід може складати до декількох мільйонів доларів, що підтверджують дані учених з Інституту етнології і антропології РАН.

Вони проводили дослідження поведінки жебраків в Росії і країнах Європи, і з"ясували, що в Росії жебраки заробляють чи не найбільше від усіх жебраків світу.

За підрахунками транспортної міліції, зі всіх жебраків підземки Москви більше половини - приїжджі з Молдавії і України. 30% - жителі різних регіонів Росії. На долю самих жителів столиці і Підмосков"я припадає близько 10% всіх московських жебраків.

Крім того, що абсолютна більшість жебраків є іноземцями, міліціонери підкреслюють те, що вік жебраків дуже помітно знизився, - більше половини всіх, хто просить милостиню, молодше 45 років.

У Москві є декілька соціальних притулків і лікарень, де приймають бездомних і убогих. Але всі вони заповнені максимум на третину. Одних "професійних жебраків" не влаштовує безалкогольні умови, а калікам, що працюють на вулицях, казенний притулок не потрібний. Жебраки заробляють в середньому від 200 до 300 рублів в годину, а їх місячний заробіток може досягати 50 тисяч рублів.

Зазвичай робочий день жебраків триває по дев"ять годин, і половину напрацьованого їм доводиться віддавати організаторам цього бізнесу, які допомагають отримати реєстрацію і знайти житло.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Російські жебраки найбагатші в світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі