понеділок, 18 серпня 2008 12:22

Російські військові йдуть з Цхінвалі

Російські військові йдуть з Цхінвалі

Російські військові машини почали рух з Цхінвалі у бік Владикавказа, передає кореспондент РІА Новости.

Поки це невеликі групи - по п"ять-десять машин. Таким чином, російські збройні сили приступили до виконання рішення президента Росії з виведення підрозділів 58-ої армії з Південної Осетії в місця дислокації, де вони знаходилися до початку військової операції по захисту мирних жителів Південної Осетії від агресії Грузії.

У бік російського кордону прямують, зокрема, системи ППО "Оса", автомобілі з військовослужбовцями.

"Після надходження наказу про відведення підрозділів з Південної Осетії ми приступили до вантаження і підготовки до руху. Проте треба розуміти, що це робиться не за хвилини або години", - сказав один із старших офіцерів, що брали участь в операції в Південній Осетії.

Він додав, що війська в невизнану республіку вводилися не один день, а значить і виводитися будуть протягом певного часу.

"Звичайно, це будуть не тижні і місяці, а дні", - сказав співбесідник.

У свою чергу, у бік Цхінвалі продовжують рухатися колони з гуманітарною допомогою, будівельними і паливно-мастильними матеріалами.

Москва першої з Медведєва-Саркозі" учасників озброєних дій, що підписали "план, на Кавказі почала реалізацію принципів цього документа. Президент РФ Дмитро Медведєв в неділю оголосив, що 18 серпня Росія почне вивід з Грузії військового контингенту.

Миротворці і додані ним сили 58-ої армії будуть відведені на позиції, визначені вирішенням Змішаної контрольної комісії (ЗКК) з врегулювання грузино-осетинского конфлікту від 1999 року.

Грузія в ніч на 8 серпня розв"язала військові дії на території Південної Осетії. За даними МЗС РФ, в результаті дій грузинської сторони загинули 1,6 тисяч мирних жителів. Південноосетинська влада повідомляє про більш ніж 2 тисячі загиблих.

Зараз ви читаєте новину «Російські військові йдуть з Цхінвалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі