Ексклюзиви
субота, 13 вересня 2008 19:28

Російські війська зняли п"ять постів в районі Поті

Російські війська закрили п"ять наглядових постів на заході Грузії й попрямували у напрямі Абхазії, повідомляє агентство FrancePresse з посиланням на свого кореспондента на місці подій.

За даними грузинських ЗМІ, до 11 годин дня російські військовослужбовці повністю залишили околиці портового міста Поті, передає агентство "Інтерфакс". Продовжується виведення наглядових постів з Хобського та Сенакського районів в буферній зоні на кордоні з Абхазією.

Виведення російських військ з лінії Поті-Сенакі передбачене угодою між Росією та Євросоюзом від 8 вересня 2008 року. Російська армія має остаточно залишити територію Грузії до 1 жовтня за умови розміщення в буферних районах не менше 200 спостерігачів від Євросоюзу.

Після виведення регулярних частин Росія залишила в Грузії пости миротворців. У Абхазії та Південній Осетії, незалежність яких визнала Москва, планується розмістити на постійній основі більше 7500 російських військовослужбовців. Спостерігачі Євросоюзу на ці території допускатися не будуть.

Грузія вважає Абхазію та Південну Осетію окупованими територіями. На знак протесту проти визнання Москвою незалежності цих республік Тбілісі розірвав дипломатичні відносини з Росією і анулював мандати російських миротворців в зонах конфліктів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Російські війська зняли п"ять постів в районі Поті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути