понеділок, 11 серпня 2008 17:36

Російські війська підійшли до грузинського міста Сенаки

По ствердженню МЗС Грузії, російські війська просунулися на 40 кілометрів від кордону Абхазії і Грузії углиб країни. Грузинська сторона стверджує, що військовослужбовці РФ на бронетранспортерах зайняли місто Сенаки, повідомляє Reuters.

Російські військові підтвердили факт ведення "превентивних дій" в районі Сенаки, проте заявили, що війська тільки підійшли до міста. "Російські миротворці і додані їм військові підрозділи проводять заходи з метою недопущення обстрілу Південної Осетії і російських миротворців грузинською артилерією, недопущення перегрупування грузинських військових сил і засобів з метою здійснення ними нової агресії у відношенні до Південної Осетії", заявили представники військового командування. Цю інформацію приводить РІА Новости. За інформацією російських військових, в даний час в Сенаки знаходиться 2-а піхотна бригада збройних сил Грузії.

"Інтерфакс" уточнює, що, за словами очевидців, в Зугдіді, а також ряді інших районів західної Грузії не залишилося представників силових структур Грузії. Посилаючись на очевидців, агентство повідомляє, що з найближчих районів виїхала велика частина населення. "Повністю покинуті грузинські сіла на кордоні з Абхазією. Російські миротворці продовжують рух углиб Західної Грузії, практично не зустрічаючи ніякого опору", - повідомляє агентство.

Держміністр Грузії з питань реінтеграції Темур Якобашвілі стверджує, що російські війська увійшли до міста Зугдіді і повністю його контролюють.

Раніше російське військове командування неодноразово стверджувало, що російські війська не вводитимуться на де-факто територію Грузії.

Зараз ви читаєте новину «Російські війська підійшли до грузинського міста Сенаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі