понеділок, 21 травня 2007 15:46

Російські системи ППО перейдуть до Ірану через Сірію

Сірія погодилася поставляти Ірану щонайменше 10 з 50 систем ППО, які Дамаск зараз купує в Росії.

Москва офіційно не оповіщена про операцію між Іраном і Сирією. Проте ті уклали стратегічну угоду про військову і технологічну співпрацю ще в листопаді 2005 року.

Іран отримає російські системи наприкінці 2008 року. За своє посередництво Сирія отримає від Тегерана гроші, які частково покриють витрати на куплені ППО, а також повну суму за ті, що призначаються Ірану.

При цьому повідомляється, що Сірія уклала з Росією договір на покупку приблизно 50 комплексів "Панцир-С1", а ціна питання склала 730 мільйонів доларів.

Також йшлося про продаж партії винищувачів Су-30 до Сірії і зенітних ракетних комплексів С-300В безпосередньо до Ірану. Причому в обох випадках постачання повинні були йти через Білорусію, щоб Захід не звинуватив Москву в озброєнні країн-ізгоїв.

Неспокій такою тісною військовою співпрацею неодноразово виражали інші країни - зокрема, Ізраїль. За даними ізраїльської розвідки, сірійська армія проходить процес переозброєння і реструктуризації - багато в чому, завдяки Росії, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Російські системи ППО перейдуть до Ірану через Сірію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі