понеділок, 05 листопада 2007 18:46

Російські шпигуни заважають працювати британській контррозвідці

Глава британської контррозвідки MI5 Джонатан Еванс оголосив російських і китайських шпигунів однією з головних перешкод для антитерористичної діяльності цієї спецслужби.

На думку Еванса, співробітники MI5 вимушені стежити за переміщеннями шпигунів з Росії і Китаю замість того, щоб займатися нейтралізацією ісламських екстремістів. Під час свого першого публічного виступу Еванс заявив: "Не дивлячись на закінчення холодної війни більше 20 років тому, MI5 досі вимушена виділяти ресурси на боротьбу з шпигунською діяльністю Росії, Китаю і інших країн. Багато хто досі намагається вкрасти наші секретні військові і цивільні технології, а також економічні і політичні дані".

"Мене турбує той факт, що на боротьбу з шпигунською загрозою йде стільки засобів і сил. Було б набагато краще сконцентрувати увагу на антитерористичній діяльності, тим паче, що це в інтересах не тільки Великобританії, але і всього світу", - додав Еванс.

Заява Еванса, що зайняв пост директора MI5 в квітні 2007 року, "налякала" Міністерство закордонних справ Великобританії, оскільки відносини між британським урядом і Росією і так напружені через відмову Генпрокуратури РФ екстрадиювати головного підозрюваного у справі Олександра Литвиненка влітку 2007 року, повідомляє The Daily Maіl.

Зараз ви читаєте новину «Російські шпигуни заважають працювати британській контррозвідці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі