четвер, 27 вересня 2007 08:29

Російські рятувальники не будуть шукати останнього із зниклих у Китаї туриста

Російські рятувальники завершили пошуково-рятувальну операцію на річці Юрункаш у Китаї, де пропали шестеро росіян, і повертаються до Москви, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на офіційного представника МНС РФ Віктора Бєльцова. Невідомою залишається доля одного росіянина – Дмитра Тищенка. Сторони погодилися з тим, що останній не знайдений російський турист офіційно вважатиметься "зниклим без вісті", а його наземні пошуки здійснюватимуть китайські рятувальники.

Про зникнення команди російських рафтерів стало відомо 7 вересня. 12 вересня рятувальники виявили з повітря катамарани спортсменів. У ході пошукової операції були знайдені живими двоє туристів. Крім того, рятувальники виявили тіла трьох загиблих.

У пошуково-рятувальній операції КНР і РФ, що тривала 16 днів, було задіяно з китайського боку три вертольоти і 40 тисяч людей. Росія направила в зону пошуку 40 рятувальників.

Прибуття до Москви транспортного літака Ил-76 МНС Росії, на борту якого знаходяться врятовані спортсмени Андрій Паутов і Олександр Звєрєв, очікується до 23.00 четверга, сказав Бєльцов.

Зараз ви читаєте новину «Російські рятувальники не будуть шукати останнього із зниклих у Китаї туриста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі