субота, 02 червня 2007 14:24

Російські ракети налякали США

Сполучені Штати пропонують Росії "безпрецедентне партнерство", це заявив міністр оборони США Роберт Гейтс.

Ця заява прозвучала на міжнародній конференції, що проходила в Сінгапурі, за участю глав оборонних відомств країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

Одним з головних елементів цього нового партнерства Гейтс назвав відкриття доступу російській стороні до об"єктів системи ПРО, що створюється Сполученими Штатами, зокрема на Гаваях і Алясці.

"Це не риторика, не ігри - це справжній крок", - заявив Гейтс. На його думку, зараз створилася можливість перетворити "нинішні розбіжності" між Росією і США за програмою ПРО в справжню "відвертість і співпрацю".

Напередодні президент США Джордж Буш назвав "жорсткими" останні вислови президента Володимира Путіна про плани США в області протиракетної оборони (ПРО).

Нагадаємо, Путін заявив, що випробування Росією нових стратегічної балістичної ракети і крилатої ракет- це відповідь на односторонні дії західних партнерів, перш за все США, зокрема їх вихід з договору по протиракетній обороні, а також розміщення її елементів в Європі.

Крім того, на прес-конференції у Відні 23 травня Путін заявив, що дії США на міжнародній арені - це "диктат і імперіалізм". "Але не ми ініціатори нового витка гонки озброєнь", - заявив Путін, таким чином фактично визнавши, що цей самий виток почався, повідомляє NEWSru.



Зараз ви читаєте новину «Російські ракети налякали США ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі