середа, 13 червня 2007 12:41

Російські політики незаконно відстрілюють українських зубрів

Українські екологи заявляють, що в Україні масово відстрілюють зубрів, занесених у Червону книгу України. За останні десять років кількість цих диких тварин зменшилася приблизно з 650 до 300 голів.

Українські зубри є вельми привабливими трофеями для російських політиків і бізнесменів, заявив директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко. За його словами, на полювання на Україну часто приїжджають помічник президента Росії Сергій Ястржембський, політолог Сергій Караганов та інші відомі персони з РФ.

Борейко відзначив, що власті видають дозволи на селекційний відстріл (полювання на старих тварин, з фізичними вадами і т.п.). Проте мисливці прагнуть отримати трофейні екземпляри здорових тварин, констатують екологи.

Замголови управління мисливського господарства Держкомлісхозу Микола Мироненко у свою чергу повідомив, що з початку року в Україні видано три дозволи на відстріл зубрів у Вінницькому лісовому господарстві. При цьому мисливців обов"язково супроводжують співробітники лісництв, які вказують, у яких тварин можна стріляти.

Київський еколого-культурний центр зібрався в судовому порядку заборонити Мінприроди і Держкомлісхозу видавати дозволи на відстріл зубрів, повідомляє газета "15 минут".

Зараз ви читаєте новину «Російські політики незаконно відстрілюють українських зубрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі