понеділок, 03 вересня 2007 12:25

Російські націоналісти відзначають мітингами річницю масових безладів у Кондопозі

Річницю подій в Кондопозі націоналісти відзначать мітингами в цьому карельському місті та в Москві. Тим часом у Кондопозі стартував новий судовий процес у справі про масові безлади, що відбувалися рік тому. Цього разу на лаві підсудних – міліціонер, якого звинувачують у недбальстві. Колишнього чергового кондопозького МВВС Олексія Костіна вважають безпосереднім винуватцем міжетнічних зіткнень.

За даними слідства, майор Костін ніяк не відреагував на інформацію, що надійшла до нього, про масову бійку у ресторані Чайка в ніч з 29 на 30 серпня минулого року. Старший черговий зміни дозволив міліції залишити місце конфлікту, не переконавшись у тому, що конфлікт припинився. У результаті, як вважає прокуратура, недбалість Костіна призвела до серйозних зіткнень – 2 людини загинули в бійці, ще 9 отримали поранення. Це, в свою чергу, спровокувало погроми та підпали в місті. Сам Костін свою провину не визнав.

У місті тим часом щосили готуються до роковин. Рух проти нелегальної імміграції має намір провести акцію під гаслами "Кондопога – місто-герой" і "Росіяни, вперед". Аналогічний мітинг пройде в понеділок у Москві. Щоправда, лідер РПНІ Олександр у заходах навряд чи візьме участь. Наприкінці минулого тижня його зсадили з потягу Москва–Мурманськ і заарештували на 5 діб за те, що він їхав за чужим квитком.

У Кондопозі всі силові структури переведені на посилений режим несення служби. На думку влади, це дозволить уникнути провокацій та безладів. У Москві, втім, подібні заходи безпеки вирішили не вводити, не зважаючи на те, що РПНІ обіцяло привести на свій мітинг на Болотній площі кілька сотень людей.

Нагадаємо, 30 серпня в Кондопозі пройшла жалобна церемонія в пам"ять двох жителів міста, що загинули рік тому в результаті масової бійки в ресторані "Чайка". Близько 50 жителів Кондопоги прийшли до будівлі колишнього ресторану "Чайка", поклали квіти, запалили поминальні свічки і запустили в небо повітряні кулі. На згадку про загиблих була відслужена громадянська панахида, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Російські націоналісти відзначають мітингами річницю масових безладів у Кондопозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі