понеділок, 24 листопада 2008 09:44

Російські миротворці заперечують причетність до обстрілу кортежу Саакашвілі

Штаб російських миротворців в Південній Осетії заявив про непричетність до обстрілу кортежу президентів Польщі та Грузії. Про це повідомляє агентство "Інтерфакс" з посиланням на представника штабу.

Про обстріл кортежу Леха Качиньського та Михайла Саакашвілі на кордоні з Південною Осетією повідомив польський телеканал TVN24. Представник посольства Польщі в Тбілісі підтвердив факт обстрілу. Прес-секретар президента Грузії поклав провину на російських військовослужбовців.

Згідно даним польського телебачення, Лех Качиньський приїхав до Грузії на річницю "революції троянд" і відправився з грузинським колегою в ознайомлювальну поїздку. На шляху в табір постраждалих під час серпневих подій грузинських біженців президентський кортеж був обстріляний з автоматичної зброї. Автомобіль глав держав під час обстрілу не отримав пошкоджень, президенти не постраждали. Качиньський і Саакашвілі змінили автомобіль і прийняли рішення повертатися до Тбілісі.

Пізніше глава Комітету інформації та друку Південної Осетії Ірина Гаглоєва спростувала повідомлення польських тележурналістів. За словами Гаглоєвої, жодної стрілянини по кортежу з боку південноосетинських позицій не було, а на кордоні не зафіксовано жодних інцидентів.

Зараз ви читаєте новину «Російські миротворці заперечують причетність до обстрілу кортежу Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі