субота, 09 лютого 2008 18:49

Російські ліберали закликають до бойкоту виборів президента

У п"ятницю партія Яблуко прийняла рішення не брати участь у виборах президента Росії 2 березня, тому що вони є, на думку партійців, лише імітацією демократичних процедур.

"Це не вибори, а пропагандистський фарс навколо призначення спадкоємця. Ми з розумінням поставимося до наших виборців, які або не будуть брати участь у виборах, або зроблять бюлетені недійсними", - говориться в офіційній заяві, розповсюдженій прес-службою партії.

Лідер пітерських яблучників Максим Різник закликав однопартійців прийти на виборчі дільниці й закреслити клітинки напроти прізвищ усіх чотирьох кандидатів, зробивши, таким чином, бюлетень недійсним.

"Це знизить відсоток голосів, поданих за неприйнятних для нас кандидатів, а неявка на вибори лише спрощує процес фальсифікації", - заявив політик.

Що ж стосується виборів до інших органів влади, бюро рекомендувало регіональним відділенням партії закликати виборців підтримати кандидатів Яблука на муніципальних виборах, у тому числі Москві, Республіці Алтай, Краснодарському краї, Свердловській області й інших регіонах.

Нагадаємо, раніше інша російська опозиційна партія Союз Правих Сил, закликала всіх громадян Росії активно бойкотувати вибори президента 2 березня.

Центрвиборчком уже попередив СПС про можливу кримінальну відповідальність за подібні заклики, повідомляє Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Російські ліберали закликають до бойкоту виборів президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі