понеділок, 03 грудня 2007 09:22

Російські комуністи готові відмовитися від мандатів заради перевиборів

У керівництві Компартії говорять про готовність відмовитися від депутатських мандатів для того, щоб добитися перевиборів у Держдуму. В усякому разі, про це заявив перший замголови КПРФ Іван Мельников. Комуністи різко протестують проти результатів виборів: у них поки лише 11,5 %, хоча, на думку лідерів партії, дійсна кількість тих, що проголосували за комуністів, значно більша - до 20%.

"Якщо цей варіант автоматично приведе до того, що будуть перевибори, цей варіант розглядатимемо серйозно", - сказав Мельников. Так само партія вирішуватиме, в яких регіонах проводити акції протесту, щоб люди вийшли на вулицю захищати свої голоси. За його словами, акції протесту можуть пройти 4, 5 і 6 грудня. "Сьогодні дали регіонам можливість самим визначитися, ухвалити рішення щодо проведення акцій. Завтра ухвалюватимемо рішення централізовано на засіданні Президії", - сказав Мельников.

Іван Мельников додав, що у КПРФ буде свій кандидат на президентських виборах. Він припустив, що вибори президента проходитимуть на дуже поганому тлі: "Два-три місяці розслідуватимуться порушення при парламентських виборах, і це не зможе не позначитися на виборах президентських", повідомляє "Эхо Москвы".

 

Зараз ви читаєте новину «Російські комуністи готові відмовитися від мандатів заради перевиборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі