пʼятниця, 26 жовтня 2007 08:20

Російські бомбардувальники налякали саміт НАТО

Два російські стратегічні бомбардувальники в четвер вранці були помічені біля кордонів Нідерландів, де зараз проходить зустріч міністрів оборони країн-членів НАТО, повідомляє Lenta.ru.

Літаки відстежили норвезькі військові. Як розповів прес-секретар Міноборони Норвегії Джон Еспен Льєн, російські Ту-160, піднялися з аеродрому в районі Мурманська, пройшли мимо норвезького узбережжя у бік Великобританії і Данії, а потім повернули назад, пролетівши в 190 кілометрах від міста Нордвік, де проходить саміт НАТО.

Представник норвезького оборонного відомства додав, що російські бомбардувальники строго дотримувалися нейтрального повітряного простору. Чи були після виявлення Ту-160 підняті на їх перехоплення які-небудь літаки країн-членів НАТО, Джон Еспен Льєн не уточнив.

Нагадаємо, що 17 серпня 2007 року президент Росії Володимир Путін підписав указ про повернення літаків дальньої авіації на бойове чергування. Після цього Міноборони Великобританії кілька разів повідомляло про те, що російські літаки пролітали біля повітряних меж цієї країни. У всіх випадках маршрут літаків ВПС Росії проходив в нейтральному повітряному просторі.

Зараз ви читаєте новину «Російські бомбардувальники налякали саміт НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі